Żywienie w chorobach

Żywienie w chorobach

Dietoterapia chorób polega na zastosowaniu określonej diety w zależności od schorzenia oraz indywidualnych cech organizmu pacjenta. Jest to metoda naturalna i skuteczna w leczeniu wielu chorób.

Oferujemy żywienie w schorzeniach:

• gastrologicznych
– nieswoiste choroby zapalne jelit,
– zespół jelita drażliwego (IBS)
– choroby wątroby i trzustki,
– zaparcia ,
– choroba refluksowa,
– choroba wrzodowa

• endokrynologicznych
– niedoczynność tarczycy
– zapalenie tarczycy Hashimoto
– nadczynność tarczycy
– zespół policystycznych jajników (PCO)

• cukrzycy
– cukrzyca typu I
– cukrzyca typu II
– cukrzyca ciążowa

• nefrologicznych
– niewydolność nerek,
– niewydolność nerek w okresie dializacyjnym,
– nefropatia cukrzycowa,
– dna moczanowa
– kamica nerkowa

• układu krążenia
– miażdżyca
– nadciśnienie tętnicze